Hint metal kına tahtı, Hint konseptinde yapılan kına gecelerinin en gözde kına aksesuarıdır. Hint kına konseptine en uygun olan kına tahtı metal malzemeden yapılır. Hint motifleri ile işlenen metal malzemede işçilik ön plana çıkar. Altın renginde kullanılan metal malzeme ile en çok fuşya ve kırmızı renkler kullanılır.
Hint Metal Kına Tahtı


Hint Metal Kına Tahtı
Hint metal kına tahtı hem sallanan şekilde hem de sabitlenerek kullanılabilir. Bu özelliği ile gelinlerin de gözdesi olan kına aksesuarı, kına gecesinde gelinin özel alanı olacaktır. Hint tarzında eğlencelerle görkemli ve ihtişamlı kutlanan kına gecesi gelinlerin son dönemlerde de gözdesi olmuştur.

 

Hint modeli kına tahtı ile birlikte diğer kına aksesuarları da tahtı tamamlayan şekilde aynı konseptte hazırlanır ve genellikle takım haline temin edilir. Hint tarzında süslemeler şeçilir ve parıltılı işlemeler bolca kullanılır. Genellikle dikdörtgen şeklinde tasarlanır ve oturma alanı geniştir. Nedimeler ise puflarda ya da kına yer minderlerinde oturur. Ayrıca gelinin kına gecesi kıyafeti de Hint modelinde olmalıdır. Nedimeler de gelinin kıyafetine uyumlu şekilde hazırlanır.

 

Hint kına gecesi konsepti için herşey Hint tarzındadır. Genellikle bu konseptin bizim geleneksel kına motiflerimizden uzak olduğu düşünülse de, eğlence anlamında bakıldığında çok tercih edilmektedir. Sadece kına tahtı Hint metal kına tahtı olarak seçilse de diğer aksesuarlar ile yine de geleneksel havaya büründürülme şeklinde de ayarlama yapılabilir. Önemli olan o gece gelinin kendini nasıl hissetmek istediğidir.