Salıncak kına tahtı, son zamanlarda gelinler tarafından tercih edilen en gözde kına aksesuarıdır. Genellikle altın renginde tasarlanan metal kına tahtı, salıncak şeklinde olması nedeniyle ayrı bir havaya sahiptir. Kına gecesi boyunca içinde sallanacak gelin için ise ayrı bir keyiftir.
Salıncak Kına Tahtı


Salıncak Kına Tahtı
Salıncak kına tahtı ile birlikte diğer kına aksesuarları da tahtı tamamlayan şekilde aynı modelde seçilir ve genellikle takım haline verilir. Kına tahtlarının kumaşları isteğe göre farklı seçeneklerde hazırlanabilir. Tabii diğer kına aksesuarları da bu kumaş rengine göre yeniden hazırlanır. Nedimeler için yer minderleri ya da puf tarzı oturma yerleri tercih edilebilir.

Kına tahtı genellikle dikdörtgen ya da elips şeklinde yapılır. Geniş oturma minderi vardır. Sadece gelini taşıyacak kadar ağırlığı kabul eder. İsteğe bağlı olarak salıncak kına tahtına uygun cibinlikler ya da kurdele sarkma süsler eklenebilir.

Salıncak kına tahtı gelinin tercih edeceği her konsepte uygun kulanılabilir. Süslemeler, kıyafetler de tasarımlarıyla konsepti desteler şekilde tercih edilir.